Oroszlánszív

Lionheart LH9

Igen régen volt már bejegyzés ami az én hibám, elismerem. Ez után igyekszem aktívabb lenni.

Na de csapjunk is bele a dolgok közepébe. A mai bejegyzés a Lionheart Industries LH9-es pisztolyszériáról fog szólni.

Ő az:1078883_550735288297636_1735827823_o2.jpg

A pisztolynak a dél koreai hadsereg által használt Daewoo K5-ös az alapja. Most jogosan kérdezhetitek, hogy szép-szép de miért jó mindez nekünk? A fegyver ránézésre tényleg egy átlagos, kakasos elsütőszerkezetű pisztolynak néz ki de van benne egy kis érdekesség ami nagyon megtetszett benne.

Ezt pedig Double Action Plus-nak hívják. Ez egy olyan funkció ami lehetővé teszi a szokásos DA/SA mellett hogy a kakast SA állásban újjal előretoljuk. Így kvázi egy revolverezésnél megszokott hosszú elsütőbillenytű utat kapunk az SA funkció könnyű elhúzásával. Hogy minderre miért van szükség? Hogy ennek fontosságát megértsük kicsit tanulmányoznunk kell a "hagyományos" DA/SA fegyverek viselési módját.

Egy DA/SA pisztolyt a rendőr és bármilyen fegyverviselő úgy hordja tűzkészen (már ha lehet neki), hogy csőretölt, majd a felhúzott állásban lévő kakast feszteleníti/leengedi. Ekkor ha fegyvert kell rántania ez első lövése hosszú billentyűúttal revolverezve történik majd az összes többi már SA-ban rövid elhúzással. Az első két lövés közötti különbség okozhat problémákat mivel teljesen más a sütés karaktaerisztikája. Ezt kiküszöbölendő született meg többféle megoldás is mint például a DAO (csak revolverező) elsütőszerkezet vagy az ütőszeg típusú elsütőszerkeztű piszolyok (pl. Glock) állandó erejü és hosszú sütése.

Na és most tudunk visszakanyarodni a Double Action Plus-hoz. Ez a renszer is azért szültett meg, hogy kiküszöbölje az első két lövés közötti különbséget ergo a legfontosabb első (két) lövés elhibázását illetve célt tévesztését. Maga a renszer azért tetszik mert teljesen egyedi a megoldás erre a problémára, hasonlóval még nem találkoztam.

A pisztolyról  és működéséről ITT tekinthető meg videó.

Köszönöm, hogy elolvastad, ennyi voltam mára.