Gunspotting 1

És igen hölgyeim és uraim eljött az ideje az első gunspottingnak is! Mai témánk alany pedig nem más lesz mint a Doom című film!  A napokban néztem meg és feltűnt néhány érdekesség.

 

A film előzetes ITT látható.

Minket természetesen a benne található fegyverek érdekelnek elsősorban mint például a képen a bal oldalon álló Karl Urban (remélem jól írtam a nevét) kezében látható harceszköz. Igen, igen az élesebb szeműek már fel is fedezhették hogy az a hordfoggantyú bizony gyanúsan egy G36-é. Ennek egész egyszerű oka hogy a filmben lázható futurisztikus karabélyok többségében a G36 valamelyik változatára épülnek.

Íme:

Jó, ezen nagyon látszódik a kiindulási alap, viszont a következőről már nem mondanánk meg ilyen egyszerűen:

Feltűnik még benne a Kölyök nevű karakter kezében két átmaszkírozott MP-5 is illetve egy Benelli M3 super 90 is.

Szerintem az MP-5 igen csúnyácska lett ellenben a Benelli már annál dögösebb:

A következő érdekesség a Pusztító nevű karakter kezében figyelhető meg:

Itt még a lefestetlen példány látható egy forgatáson kívül fotón. Az eszköz érdekessége, hogy egy Browning M1919-es géppuskára építették rá az alkatrészeket. A képen fekete színű részek az eredetiek (a három ezüst színű cső között lévő az igazi csöve), míg az ezüst színűek a ráépített részek.

Az utolsó fegyverünknek nincs "igazi" fegyver alapja, legalább is nem tudok róla. A neve Bio Force Gun 9000 (nem röhög), magyarul csak szimplán "biofegyvernek" nevezik.

A film második felében Dwayne Johnson bácsi veszi magához és használja előszeretettel:

Ennyi lett volna az első gunspotting mára, köszönöm, hogy elolvastad!

(a képek az imfdb.org-ról származnak)